Yılmaz'dan, tartışma yaratan yeni sistemle ilgili açıklamalar geldi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan, tartışma yaratan yeni sistemle ilgili açıklamalar geldi. Yılmaz, çocukların zorla imam hatip liselerine gönderileceği yönündeki ifadeleri reddetti. "Hiç kimseyi istemediği bir bölüme göndermeyeceğiz" dedi.

Yılmaz'dan, tartışma yaratan yeni sistemle ilgili açıklamalar geldi

Yeni liseye giriş sistemiyle ilgili soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Çocuklar zorla imam hatibe gönderilecek" söylemini reddetti.

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığının 2018 bütçesinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu.

Kaldırılan TEOG'un yerine getirilen yeni sistemle ilgili "Öğrenci kendisi seçecek. İsterse girer, isterse girmez. O zaman da evinin yanında tercih ettiği okula girecek" diyen Yılmaz, bir zorlama olmadığını ifade etti.

"Nitelikli okul" konusunda göçlerin başladığı iddialarını da yanıtlayan Yılmaz, "Ortaokulda adrese dayalı olarak yaptığımız halde evini satıp başka yere taşınanı gördünüz mü? Hiç merak etmeyin. İlkokul da ortaokul da lise de aynıdır." dedi.

Öte yandan yeni liseye giriş sisteminde, "iyi" okulların çevresine taşınmaların kontrol altına alınması için çalışmalar başladı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, bu konuda düzenlemeler gündemde.

Kayıtlar sırasında en az 6 ay aynı yerde ikamet etme şartı aranacağı ve farklı adres gösterenlere cezai işlem uygulanması öngörülüyor.

Ayrıca, hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler için de komisyon kurulabilceği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

ismet yılmaz Milli Eğitim Bakanı