Ada'da tehlikeli ittifak

AKP Hükümeti'nin, dış poltikası, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'deki egemenliğini tehlikeye soktu. AKP'nin Suriye ve İhvan politikaları Mısır'ı Kıbrıs Rum Kesimi'ne yöneltti. Yunanistan, Doğu Akdeniz'e bir fırkateyn ve 1 denizaltı gönderme kararı aldı. Rusya ise Rum Kesimi ile savunma anlaşması hazırlığı yapıyor.

Ada'da tehlikeli ittifak

AKP'nin Suriye ve Mısır politikaları, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin doğu Akdeniz'deki egemenliğini tehlikeye soktu.

Olaylar çok hızlı bir şekilde ilerlerdi. Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanları Güney Kıbrıs'ta bir araya geldi. Toplantının ardından Türkiye'ye karşı bir açıklama yayınlandı. Üç Bakan, "Türkiye Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalarına son versin' çağrısında bulundu.

Toplantının ardından Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki askeri varlığını arttıracağını açıkladı. Güney Kıbrıs Rum kesimini ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, ülkesinin Kıbrıs açıklarına bir fırkateyn ve bir denizaltı göndereceğini söyledi.

Rusya da Doğu Akdeniz'deki gelişmelere müdahil oldu. Rusya, Rum Kesimi ile askeri ve savunma anlaşması imzalamak istediğini bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rum Kesimi lideri Nikos Anatasiadis'i Rusya'ya davet etti.

ulusalkanal.com.tr

AKP suriye türkiye mısır ittifak