Drogba çıkmazı

Galatasaray'da Didier Drogba bilmecesi yaşanıyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Fildişi Sahili yıldızın en az 2 yıllık kontrat uzatma isteği sarı kırmızılı yönetim tarafından kabul görmüyor.

Drogba çıkmazı

Ligin ikinci yarısından beri oynadığı futbol ile eleştirilerin odak noktası haline gelen Drogba yol ayrımında.

35 yaşındaki oyuncu Galatasaray ile en az 2 yıl daha sözleşme imzalamak istediğini yönetime iletti. Ancak sarı kırmızılı yönetim, Drogba'nın ilerleyen yaşını ve performansını göz önünde bulundurarak bu fikre sıcak bakmadı.

Galatasaray'dan yıllık 4 milyon euro garanti ücret ve maç başına 15 bin euro kazanan Drogba, kendisine gelen teklifleri de göz önünde bulunduruyor.

Amerika'dan bazı takımların transfer listesinde bulunan Drogba, Chelsea'nin de gündeminde yer alıyor. Jose Mourinho'nun takımda görmek istediği isimler arasında yer alan Fildişi Sahilli yıldızı, önümüzdeki günlerde kararını verecek.

Çaykur Rizespor maçında dinlendirilmek amacıyla kadroya alınmayan Drogba, önce İtalya'ya giderek yakın arkadaşı Mario Balotelli ile buluşmuş, ardından Londra'ya geçerek ailesiyle görüşmüştü.

Drogba'nın yaşanan gelişmelerden sonra ailesiyle fikir alışverişinde bulunduğu ve kariyerine dair kararlar için ailesinden görüş aldığı öğrenildi.

Başkan Ünal Aysal da Drogba'daki düşüşe dair fikirlerini açıkça ortaya koymuş, yıldız oyuncunun performansını arttırması gerektiğini ifade etmiişti.

Chelsea maçı sonrası Drogba ile yeniden masaya oturmak isteyen Galatasaray Yönetimi, olumsuz sonuç alırsa önümüzdeki sezon için alternatif isimler ile ilgili çalışmalara başlayacak.

Teknik Direktör Roberto Mancini'nin de Drogba'nın ayrılma ihtimaline karşı, golcü adaylarını belirlediği ve Chelsea mücadelesinin ardından yönetime detaylı bir rapor sunacağı öğrenildi.

Galatasaray Yönetimi, İtalyan teknik adamın raporunu değerlendirip hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak yıldız bir golcüyü takıma kazandırmayı planlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Galatasaray sözleşme drogba yönetim