Davutoğlu sinyali verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partisinin Meclis Başkan Adayını açıkladı! Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu

Davutoğlu sinyali verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partisinin Meclis Başkan Adayını açıkladı! Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Davutoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun basında yer alan 'Güven sorunu var ama rövanşizmle hareket edilmez' sözlerini nasıl değerlendirdiği sorulan Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bugün basına yansıyan ifadelerini son derece olumlu buluyorum. Seçimin ilk günlerinde söz konusu olan yüzde 60'lık blok, kutuplaşma ifadesi içeren, rövanşizm ifadesi içeren yaklaşımlardan sonra görüşmelerin yaklaştığı dönemde her türlü görüşü açık olduğunu, rövanşizme itibar etmeyeceğini vurgulaması önemlidir. Bizim için de Cumhurbaşkanlığı makamına gösterilmesi gereken saygı sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın taşıdığı önem dolayısıyla değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en üst makam olması hasebiyle de mutlaka bu tartışmaların dışında tutulması gerektiğini düşündük. Diğer konularda rövanşizm benzeri bir tutum takınılmayacağı gibi bir yaklaşım doğrudur. Olumlu değerlendiriyorum. Ümit ederim bu anlayışla ziyaretlerimiz gerçekleştiğinde olumlu adımlar atılır. Yine ümit ederim ki Bahçeli de benzer bir yaklaşımla HDP içinde de değerlendirmeler benzer yaklaşımlar ele alınır ve Türkiye'de olumlu bir atmosfer söz konusu olur. Şu anda siyasi gerilimlere değil, ülkeyi uzlaşı içinde yönetecek bir hükümet yapısına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

kemal kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu meclis başkan adayı