Casusluk davasında skandal!

İzmir'deki casusuluk davasında bir skandal daha ortaya çıktı. Davanın ana kurgusu, belgelerde ismi geçenlerin casusuluk yaptığı... Başka bir iddia da yok! Mine Hare de 20 aydır tutuklu... Ancak delil denilen belgelerin hiçbirinde adı bile yok!

316 subayın hedef alındığı Askeri Casusluk davasında kumpası ortaya koyan bir hukuksuzluk daha gün yüzüne çıktı.

20 aydır tutuklu yargılanan Mine Hare hakkında sahte belge bile bulunmadığı ortaya çıktı. Dosya kapsamındaki hiç bir belgenin veri yolu, oluşturan, kaydeden bölümlerinde ne de içeriklerinde Mine Hare'nin ismi yer almadı.

İddianamede; "Pandora Veri tabanı içerisinde veri_2 bölümünde Mine Hare açıklamalar kısmında 15 belge bulunduğu öne sürüldü. Ancak bu belgelerin hiç birinin veri yolunda Mine Hare ile ilgili bir ize rastlanmadı.

Hare’nin avukatı Nevzat Güleşen ortaya çıkan bu tabloyu “savcılık soruşturma aşamasında bir şeyleri karıştırdı yada belgelere Mine Hare’nin adını yazmayı unuttu” sözleriyle değerlendirdi.

Güleşen, Mine Hare’nin bu şekilde sanık yapılmasının davanın kurgusuna aykırı olduğuna dikkat çekti: Mine Hare hiçbir belgede ne ilk kaydedici, ne son kaydedici, ne de veri yolunda ismi olan kişi olarak görünmüyor. Bu davanın kurgusuna göre Mine Hare'nin burada sanık olarak bile yer almaması gerekirdi. Ancak yaklaşık 2 yıldır tutuklu olarak yargılanıyor.

Hare'nin avukatı Nevzat Güleşen, durumu traji komik bir hukuk skandalı olarak tanımladı, kumpasa dikkat çekti: Biz bu dijital davaların kumpas olduğunu yıllardır söylüyoruz. Balyoz, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast, Poyrazköy davalarında hep bu kumpası belgeleriyle anlattık.

24 Mayıs 2012'de "gizli belgeleri temin etmek" suçlamasıyla tutuklanan Mine Hare'nin örgüt üyeliği ve belge alışverişine dair de hiç bir delil yok.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

izmir skandal casusluk davası nevzat güleşen