Efes-2016 Tatbikatı'nda top atışı eğitimi verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugüne kadar yapılan en kapsamlı tatbikatlardan biri olan EFES-2016'da topçu birliklerine TOW ve MİLAN silahlarına karşı atış eğitimi verildi. Tatbikat kapsamında savaş şartlarına uygun sağlık hizmet tatbikatı da yapıldı.

Efes-2016 Tatbikatı'nda top atışı eğitimi verildi

Efes-2016 Tatbikatında top atışı eğitimi verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı kapsamında Türkiye’ye tatbikat maksadıyla gelen yabancı ülke silahlı kuvvetleriyle eğitimlere devam edildiği bildirildi.

ABD, Almanya, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan'ın da katıldığı tatbikatta topçu birliklerine TOW ve MİLAN silahlarına yönelik atış eğitimleri verildiği vurgulandı.

Bugüne kadar icra edilen en kapsamlı tatbikatlardan biri olan EFES-2016'da, milli ve yabancı unsur personeline, birinci ve ikinci basamak sağlık hizmet desteği de sağlandı.

Silahlı Kuvvetler açıklamasında tüm birimlere 24 saat süreli acil yaralı istasyonu ve seyyar sahra hastaneleriyle gerçek muharebe şartlarına uygun birinci ve ikinci basamak sağlık hizmet desteği verildiği de kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr