THY'de dikkat çeken rötar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerinin içinde bulunduğu uçak, yaklaşık 3 saat bekletildi. Rötar için pilotun yakıt ikmali yapması ve pistteki trafik gerekçe gösterildi.

THY'de dikkat çeken rötar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray'ın bulunduğu uçak havaalanında yaklaşık 3 saat bekletildi.

CHP lideri İstanbul'daki TUSKON ve MÜSİAD ziyaretlerinin ardından Ankara'ya gitmek üzere Atataürk Havalimanı'na gitti. CHP'lilerin bindiği uçak saat 14.00'te kalkacaktı, ama uçak bir türlü havalanamadı. Önce pist başına hareket eden uçak daha sonra yakıt ikmali yapılacağı gerekçesiyle bekletildi. Gecikme uzayınca, CHP heyeti ve yolcular tepki gösterdi.

Bekleyişin sürmesi üzerine CHP yöneticileri Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan ile temas kurdu. 2 saat 40 dakika pistte bekleyen uçak, görüşmenin ardından saat 17:15 sularında Ankara'ya iniş yaptı.

Rötar üzerine iki farklı açıklama yapıldı. Türk Hava Yolları, ters rüzgar nedeniyle uçağın başka bir piste yöneltildiğini ve gecikmenin bu yüzden yaşandığını belirtti. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ise rötara uçaktaki yakıt sorununu gerekçe gösterdi.

ulusalkanal.com.tr