Rusya'ya yaptırım kıskacı!

Ukrayna krizi bağlamında alınan yaptırım kararları Avrupa Birliği Resmi Gazetesinde yayımlandı. Seyahat yasağı uygulanacak ve mal varlıkları dondurulacak 24 isim ile 15 şirket hakkındaki karara, Rusya'dan tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptırımların Ukrayna'daki barış sürecini baltaladığını savundu. Rusya'nın ilk adım olarak hava sahasını Avrupa ve Amerikalı havayolu şirketlerine kapatması bekleniyor.

Rusya'ya yaptırım kıskacı!

Avrupa'nın, Ukrayna krizi nedeni ile seyahat yasağı getirip mal varlıklarını dondurduğu 24 kişi ve 15 şirket hakkındaki yaptırım kararı Avrupa Birliğinin Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Resmen yürürlüğe giren kararlara Rusya'dan sert tepki geldi.

Listede en dikkat çeken isim, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen, Rostec şirketinin icra kurulu başkanı Sergey Çemezov oldu. Çemezov, Amerika'nın da yaptırım listesinde bulunuyordu.

Listede yer alan bir diğer isim ise, Duma Konseyi üyesi Vladimir Volfoviç Jirinovski oldu. Donetsk ile Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin Başbakanları, yardımcıları ve bazı bakanları da listede yer aldı.

Listeye Rusya Federasyonu Konseyi Başkan Yardımcısı ve bazı Duma üyelerinin yanı sıra bazı Rus generalleri de dahil edildi.

Rus petrol ve savunma şirketlerinin borçlanma finansmanları da bloke edildi. Aralarında Kalaşnikov'un da bulunduğu 9 ayrı şirkete ise her türlü satış yasaklandı.

Avrupa'nın devreye soktuğu yaptırım kararlarına Rusya'dan sert tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa'yı "İstikrar kazanan Ukrayna'daki barış sürecini baltalamakla" suçladı. Lavrov, yaptırımlara sakin ancak eşit düzeyde yanıt vereceklerini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, yaptırımlara yanıt olarak Rus hava sahasını Avrupa ve Amerikalı havayolu şirketlerine kapatabileceklerini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr