Barzani'nin bölünme referandumuna karşı bölgede birlik! Genelkurmay Başkanı Akar, İran'da

Barzani'nin bölünme referandumuna askeri müdahale kapıda. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İran'da. İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile görüşen Akar, ortak basın açıklamasında "mevcut tehdit ve risklere karşı işbirliğimizi geliştiriyoruz" dedi

Barzani'nin bölünme referandumuna karşı bölgede birlik! Genelkurmay Başkanı Akar, İran'da

Bütün uyarılara rağmen "bölünme referandumu" yapan Barzani'ye karşı askeri harekat seçeneği konuşulurken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarİran'a gitti.

Akar İran'da mevkidaşı Tümgeneral Muhammed Bakıri tarafından resmi törenle karşılandı.

Akar, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı. Törenin ardından Akar ile Bakıri, görüşmeye geçti. Görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye ve İran'ın mevcut tehdit ve risklere karşı askeri alanda işbirliklerini geliştireceklerini söyledi.

Terörle mücadele ve sınır güvenliği konularına vurgu yapan Akar, Tahran ile sınır güvenliği için mutabakata vardıklarını söyledi.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ise konuşmasında her iki ülkenin de Barzani referandumuna karşı ortak tavır geliştirdiklerini belirtti.

Hulusi Akar'ın İran ziyaretinden önce Irak Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye gelmişti. Irak Genelkurmay Başkanı, Türkiye'den sonra İran'a giderek ülkenin Genelkurmay Başkanı ile görüşmüştü.

Askeri görüşmeler sürerken hem Türkiye hem de İran sınırında askeri tatbikatlar da devam ediyor. Habur sınır kapısında yapılan tatbikatın 15. gününde Türk ve Iraklı askerler, düşman mevzilerini ele geçirme manevrası yaptı.

İran da Irak sınırına tank ve top konuşlandırdı.

ulusal.com.tr

iran akar barzani