Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'ye askeri sevkiyata devam ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'ye askeri sevkiyata devam ediyor. Zırhlı araç taşıyan TSK konvoyu, dün akşam geç saatlerde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Kah köyüne girerek Afrin yakınlarında bulunan yeni gözlem bölgesine ulaştı.

Türiye, Rusya ve İran'ın ortak kararı ile Suriye'de gerilimi azaltma bölgesi ilan edilen İdlib'e askeri sevkiyat sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait araçlardan oluşan konvoy, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Kah köyüne girdi. Konvoy, İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırlarındaki yeni gözlem bölgesine ulaştı.

Çok sayıda zırhlı aracın bulunduğu konvoy, İdlib-Afrin hattında ilerleyerek gözlem görevini yapacağı noktada konuşlandı.

PKK/PYD işgalindeki Afrin ilçesi yakınlarında konuşlanan Türk Ordusunun, üçüncü gözlem görevi için seçtiği nokta Halep'in batı kırsalında yer alıyor. Daha önce de İdlib'in kuzeyindeki Salve köyü yakınlarda ve Halep batı kırsalındaki Samaan Kalesi yakınlarında gözlem noktaları oluşturuldu.

İlerleyen süreçte kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSK'nın 12 bölgede gözlem noktası oluşturması öngörülüyor.

ulusal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri suriye