Domatesin fiyatı 12 kuruşa kadar indi

Alım fiyatı 25 kuruş olarak belirlenen salçalık domatesin fiyatı 12 kuruşa kadar indi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticinin mağdur olduğunu, emeğe saygısızlık yapıldığını söyledi.

Domatesin fiyatı 12 kuruşa kadar indi

Domates üretiminin yüzde 33'ünü salçalık dometes oluştururken salalık domatesin fiyatları 12 kuruşa kadar düştü.

Firmalarla yapılan sözleşmelerde 1 kilogram salçalık domatesin alım fiyatı 25 kuruş olarak hesaplanmasına rağmen fiyat 12 kuruşa geriledi.

Konuyla ilgili Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar açıklama yaptı. Bayrakta, "Firmalarla yapılan sözleşmede 1 kilogram salçalık domatesin alım fiyatı 25 kuruş olarak belirlenmesine rağmen, firmalar fiyatı 12-13 kuruşa kadar indirdi. Bu, üreticinin emeğine saygısızlıktır, fırsatçılıktır''dedi.

Bayraktar aynı zamanda, Tarımsal Üretici Birlikleri'ne gerekli kaynak aktarılarak finansman bakımından güçlendirilmesi, birliklerin bu şekilde fonksiyonel hale getirilerek bir müdahale kurumu gibi çalışmalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Dövizdeki artış mazot, gübre, tohum gibi girdilerin fiyatınıda artırıyor.Bu durum ülkede tarımla geçimini sağlayan vatandaşları mağdur ediyor.