'Amirim' sözü tarih olacak

260 bin'den fazla emniyet görevlisinin görev yaptığı Türk Polis Teşkilatı’nda rütbeler baştan sona değiştirilecek. Yeni hazırlanan yasa tasarısına göre komiserlere “Yüksek, Genel, As ve Üs Komiser” gibi ünvanlar verilecek.

'Amirim' sözü tarih olacak

171 yıllık Türk Polis Teşkilatı’nda dikkat çeken bir değişikliğe gidilecek. Emniyette kullanılan rütbeler baştan sona değiştirilecek.

Emniyet'te 260 bin 679 personel görev yapıyor. Bu kadrolardan 630'u 1. Sınıf Emniyet Müdürü, 793'ü 2.sınıf emniyet Müdürü, bin 877'ü 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 2 bin 4'ü 4. Sınıf Emniyet Müdürü, 2 bin 172'si Emniyet Amiri, 988'i başkomiser, 2 bin 331'i komiser, 7 bin 555'i ise komiser yardımcısı.

Hazırlanan yasa tasarısıyla; Emniyet Genel Müdürü “Genel komiser” unvanı alacak. İl Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Polis Okulu Müdürü gibi görevlerde bulunan 1.sınıf Emniyet Müdürleri “Yüksek komiser” olacak. 2, 3. ve 4. Sınıf Emniyet Müdürlerine ”Başkomiser” rütbesi verilecek. Polis amirleri ise As ve Üs Komiser olacak. Polis memurlarının ünvanlarında ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek.

Yakında Meclis’e sevk edilmesi beklenen kanun değişikliğine ilişkin yasa tasarısı, amir ve müdürlerin bekleme sürelerini de düzenliyor. Buna göre terfi süresi 6 yıl olacak.

ulusalkanal.com.tr