Canan Karatay "ölüme sebebiyet" vermekle suçlanıyor

Canan Karatay, "ölüme sebebiyet" vermekle suçlandı. Güngör Kankılıç'a yanlış tanı ve tedavi uyguladığı gerekçesi ile aile konuyu yargıya taşıdı. Acılı Doğan ailesi başka canların yanmaması için Karatay'ın cezalandırılmasını istedi.

Uzmanlık dernekleri "Halk sağlığını" tehdit ediyor gerekçesi ile Prof. Dr. Canan Karatay hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak Karatay hakkındaki suçlamalar bununla sınırlı değil.

Karatay hakkında ölümü sebebiyet vermek suçlaması da var.

Güngör Kankılıç 67 yaşında hayatını kaybetti. Ailesi, Güngör Kankılıç'ın iyileşmesi için her yere başvurdu.

Doğan ailesi kansere ihtimal vermek istemiyordu. Canan Karatay'ı televizyonda izleyen Zeynep Doğan bir umut annesini Karatay'a götürdü.

O gün için Karatay'ın söyledikleri onları sevindirmişti. Başka hekimlerin uyarısına rağmen Güngör Kankılıç ortopedi ameliyatı oldu. Karatay'ın önerdiği otları ve bitkileri kullandı.

Ancak Güngör Kankılıç'ın sağlık durumu daha da kötüye gitti. 30 Kasım'da akciğer kanserineden hayatını kaybetti.

Felaketler bu kadarla da kalmadı. Zeynep Doğan, annesinin ölümünden bir ay sonra felç gecirdi. Vucudunun sağ tarafını kullanamıyor.

Bir daha başka canların yanmasını istemeyen Doğan ailesi konuyu yargıya taşıdı. Karatay hakkında "ölüme sebebiyet vermek" uçlaması ile şikayette bulundular.

HABER: MERAL AKKAYA KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

canan karatay