Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a 40 özel koruma

FETÖ'cü darbe girişimi sonrası Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yakın korumalarının önemli bir bölümü değiştirildi. Yeni ekipte Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın bizzat seçtiği 40 kişi bulunuyor. Akar'ın yeni yaveri de Özel Kuvvetler'den Albay Hakan Büyükçulha oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a 40 özel koruma

Darbe girişimi sonrası, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın korumasında görev alan Özel Kuvvetler mensubu personelin önemli bir bölümü değiştirildi.

Yeni korumları Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı bizzat seçti. Özel Kuvvetler'in en seçkin 40 kişilik ekibi, Akar'ın etrafında etten duvar örüyor.

Kuvvet komutanlarının yakın koruma görevini de üstlenen özel kuvvetler tüm savaş teknikleri hakkında eğitimli. Neredeyse tüm silahları kullanabiliyorlar. Üzerlerinde Glock tabanca ile M-16 makineli tüfek taşıyorlar.

Akar'ın konvoyu hareket halindeyken bombalı tuzaklara karşı sinyal bozucu jammer'lar devreye giriyor.

Genelkurmay Başkanı Akar, şehit Başçavuş Ömer Halisdemir'in evine önceki gün taziye ziyaretinde bulunmuştu. Yeni korumalar ziyarette Akar'ı korumuştu.

Akar'ın çevresindeki tek değişiklik bu değil. Genelkurmay Başkanı'nın yeni yaverinin Özel Kuvvetler'den Albay Hakan Büyükçulha olduğu öğrenildi. Büyükçulha, en son Kıbrıs'ta görev yapıyordu.

Orgeneral Akar'ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkan'ın darbeci hainlerden olduğu ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

hulusi akar genelkurmay başkanı