Dicle Nehri can aldı

Mardin'de vatani görevini yapan er Hamza Işıktaş, çarşı izni için gittiği Batman'da Dicle Nehri'ne girdi. Terhisine 5 gün kalan Işıktaş, akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi. Çanakkale ve Tekirdağ'da ise 5 kişi boğularak can verdi. Uyarılara rağmen alınmayan önlemler nediyle haftasonu da 18 kişi yaşamını yitirmişti.

Dicle Nehri can aldı

Nehirler, akarsular ve kanallar can almaya devam ediyor. Haftasonu yaşamını yitirilenlerin sayısı 18'i bulmuştu. Hafta başında ise acı haber Batman'dan geldi. Çarşı iznine çıkan er Hamza Işıktaş Dicle Nehir'de hayatını kaybetti.

Mardin'de askerlik yapan Işıktaş, çarşı izninde bir grup arkadaşıyla Batman'ın Hasankeyf ilçesine gitti. Gezdikten sonra Kesmeköprü Köyü yakınlarında Dicle Nehri'ne girdi. Bir süre arkadaşlarıyla yüzerek eğlenen Işık, daha sonra gözden kayboldu.

Arkadaşlarının haber vermesi üzerine olay yerine giden AFAD ekipleri, akıntıya kapılan Hamza Işık'ın cansız bedenini 2.5 saat sonra bulabildi.

Çanakkale'de ise İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Deniz Polisi'nde görevli polis memuru 44 yaşındaki Hasibe Sezer Karanlık Liman yakınlarında boğularak hayatını kaybetti.

Tekirdağ'da da 4 genç dalgalar arasında kayboldu. 3 gencin cansız bedenine ulaşılırken, bir genç için arama çalışmaları sürüyor.

Yaz aylarında artan boğulmaların önü alınamıyor. Hafta sonunda nehir, gölet ve akarsularda yüzmek isteyen 18 kişi boğularak can vermişti.

ulusalkanal.com.tr