Sosyal medya yasası yürürlüğe girdi

Meclis’ten geçen sosyal medya düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bundan sonra günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcıları Türkiye’de en az bir temsilci bulunduracak. Bu zorunluluğu yerine getirmeyenlere kademeli olarak para cezası verilecek.

Sosyal medya yasası yürürlüğe girdi

Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi.

Ak Parti ve MHP oylarıyla Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen 9 maddelik sosyal medya düzenlemesi 31 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlandı. Muhalefetin “sansür” diye nitelediği düzenlemeyle birlikte birçok yenilik hayata geçirilecek.

Buna göre, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı en az 1 kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirleyecek. Temsilci belirlemeyen ağ sağlayıcılara kademeli olarak para cezası verilecek.

İkinci tebliğden sonra hâlâ temsilci belirlemeyenlerin reklam vermesi yasaklanacak. Üçüncü uyarı da sosyal ağ sağlayıcısına bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması olacak.

Kullanıcıların internet ortamında metin, görüntü, ses gibi içerikleri oluşturmalarına imkân sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak. Kanun kapsamında verilen idari cezalar muhatabın yurt dışında bulunması halinde Bilgi teknoloji ve İletişim Kurumu tarafından bildirilecek.

ulusal.com.tr

Resmi Gazete Sosyal Medya yasası