Altun'dan Türkiye'den ayrılan göçmenlere ilişkin açıklama

Türkiye’den ayrılan göçmen sayısının 80 bin 888 olduğu açıklandı. Açıklamayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptı. Altun, bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceğini de bildirdi.

Altun'dan Türkiye'den ayrılan göçmenlere ilişkin açıklama

80 bin 888 göçmen Türkiye’den ayrıldı.

Türkiye’deki göçmenlerin Avrupa’ya geçişi için sınır kapıları 27 Şubat’ta açılmıştı. Kapıların açılmasının ardından da Türkiye’de bulunan göçmenler sınır kapılarına akın etti.

Türkiye’den ayrılan göçmenlerle ilgili açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim BaşkanıFahrettin Altun’dan geldi. Yazılı açıklama yapan Altun, ayrılan göçmenlerin sayısına ilişkin rakam paylaştı. Altun, 80 bin 888 göçmenin Türkiye’den çıkış yaptığını duyurdu. Altun, bu sayının artabileceğini de belirtti.

Altun, "Son birkaç gün içerisinde Avrupa'ya gitmek üzere Türkiye'den ayrılan mülteci sayısı 80 bin 888 oldu. Bu sayı önümüzdeki günlerde artış gösterebilir. Türkiye, İdlib'den daha fazla mülteci kabul edemez. Bununla birlikte düzensiz göç akışına karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz." dedi.

Altun, göçmenlerle ilgili Avrupa ülkelerine de eleştirilerini sıraladı, derhal harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Altun "Avrupa ve diğer ülkeler, bu muazzam zorluk karşısında derhal harekete geçmelidir. Bütün bunları kendi başımıza yapmamız beklenemez. Maalesef bu mücadelede yalnız bırakıldık. Bu yük ciddi anlamda paylaşılmadığı sürece daha fazla mülteci kabul edebilecek durumda olmadığımızı defaatle söyledik. AB'ye ve ABD'ye çağrı yaparak, güvenli bölge oluşturulmasını istedik ki, bu bölgeyi şimdi kendi başımıza oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

fahrettin altun İletişim Başkanı