Erdoğan'ın taziye mesajının yankıları sürüyor!

Arjantin'de sözde Ermeni soykırımın yıldönümünde düzenlenen etkinliğe, Başbakan Erdoğan'ın taziye mesajı damgasını vurdu. Törende konuşan Arjantin Sayıştay Başkanı Leandro Despouy, "Erdoğan'ın mesajı Türkiye'nin soykırımı tanıma yönünde attığı önemli bir adımdır" dedi.

Erdoğan'ın taziye mesajının yankıları sürüyor!

Başbakan Erdoğan'ın taziyemesajının yankıları sürüyor. Mesaj, Avrupa ve Amerika'nın yanı sıra, yurtdışında Ermeni lobisinin güçlü olduğu ülkelerde etki gösterdi.

Bu ülkelerden biri de sözde soykırımı tanıyan Arjantin. Güney Amerika'nın en fazla Ermeni nüfusunu barındıran kenti Buenos Aires'te düzenlenen soykırımı anma etkinliğine, Erdoğan'ın taziye mesajı damgasın vurdu.

Ermeni Kültür Merkezi'ndeki törene, birçok ülkeden büyükelçiler, hükümetten muhalefete birçok milletvekili, Plaza de Mayo Anneleri Başkanı, Ermeni cemaati liderleri ve gazeteci Ragıp Zarakolu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Arjantin Sayıştay Başkanı Leandro Despouy, Erdoğan'ın taziye mesajının Türkiye'nin soykırımı tanıması yönünde attığı önemli bir adım olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın mesajından övgüyle söz eden Despouy, 1985'te Birleşmiş Milletler alt komisyonunda soykırımın tanınması için yapılan toplantıda bir Türk diplomatla diyaloğunu da aktardı.

"Türk diplomat yanıma gelerek, "Ateşle oynuyorsunuz, bu teklif geçerse Türkiye'deki azınlıkların hayatı tehlikeye girer, sağcı grupları durduramayız. Türk halkı asla sizi affetmeyecek" dedi"

Törenin ardından Buenos Aires Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, meşalelerle Türkiye Büyükelçiliği'ne yürüdü. Yürüyüşte Türkiye aleyhine sloganlar atıldı.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan avrupa Arjantin taziye mesaj