Çocuğa yönelik şiddet, istismar gibi vakalar ortadan kaldırılacak!

Türkiye’de ilk olacak çocuk masasının protokolü imzalandı. Çocuğa yönelik şiddet, istismar ve madde bağımlığını ortadan kaldırmak için hazırlanan proje, pilot bölge olarak seçilen Bakırköy'de 11 Nisan'da hayata geçecek.

Çocuğa yönelik şiddet, istismar gibi vakalar ortadan kaldırılacak!

Çocuğa yönelik şiddet, istismar ve madde bağımlılığını ortadan kaldırmak için hazırlanan, "Çocuk izleme Masası Projesi" 11 Nisan'da hayata geçiyor.

Proje için, Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu ile Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği arasında protokol imzalandı.

Çocukların temel hak ve özgürlük alanlarındaki eksikliklerinin hukuk içerisinde giderilebilmesi için başlatılan proje için İstanbul'un Bakırköy İlçesi pilot bölge olarak seçildi.

Çocuk İzleme Masası Bakırköy Şubesi’nin 11 Nisan'da yapılacak açılışından önce gerçekleştirilen protokol imza törenine Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Uluslararası Lions Dernekleri Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Yavuz Demirkan, Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi’nin yanı sıra Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Kamu Denetçileri Kurumu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Serpil Çakın da katıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, törende yaptığı konuşmada, projenin Bakırköy’den başlayıp tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyledi.

Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk ise; projeyle güzel çalışmaların yapılacağına inandığını belirtti.

Haber: Adilcan Sivrikaya

ulsualkanal.com.tr