Eczaneler ücretsiz maske verecek

Maske temininde yaşanan sorunların ardından Sağlık Bakanlığı'nda önemli bir zirve yapıldı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, maskelerin eczanelerden ücretsiz dağıtılmasına yönelik çalışmaların ele alındığı toplantıya Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak da katıldı. Sürecin Türkiye çapında nasıl işleyeceğine ilişkin yetkili kurumların açıklama yapması bekleniyor.

Eczaneler ücretsiz maske verecek

Sağlık Bakanlığı’nda "maske" gündemli toplantı yapıldı. Maskelerin eczanelerden ücretsiz verilmesine ilişkin çalışmalar masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından maskelere yoğun bir talep yaşandı. Ücretsiz maske için e-Devlete başvurular yapıldı, ancak kargo ile gönderilecek haftalık 5 maske vatandaşa henüz ulaşmadı. Maskesi biten vatandaş da eczanelere akın etmeye başladı. Ancak yaşanan belirsizlik nedeniyle eczanelerin maske dağıtımı konusunda sorunlar yaşandı.

Sorunların çözümü konusunda Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Eczacılar Birliği yetkilileri ile telefon görüşmesi yaptı. 8 Nisan gece saatlerinde yapılan görüşmede Koca’nın maskelerin eczanelerde ücretsiz verilmesini talep ettiği öğrenildi. 9 Nisan’da ise Sağlık Bakanlığı’nda maske gündemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak da yer aldı. Toplantıda maskelerin eczanelerde ücretsiz verilmesine yönelik kararın ayrıntıları konuşuldu.

Öte yandan, İstanbul Eczacı Odası maskelerin eczanelerden nasıl dağıtılacağına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı’nın temin edeceği maskeler, depolara ulaştırılacak ve eczanelere dağıtımı yapılacak.

Buna göre eczaneler, sadece bir depo üzerinden 500 adet yani 10 kutu maske talebinde bulunacak. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara 10 gün için kişi başına 5 adet maske verileceği de açıklamada ifade edildi. Odaya göre vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesaj ile maskeleri alabilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 10 Nisan Cuma günü konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

ulusal kanal sağlık bakanlığı