Gazeteci-yazar Oktay Akbal 93. doğum gününde mezarı başında anıldı

Geçtiğimiz yıl 28 Ağustos’ta vefat eden gazeteci-yazar Oktay Akbal, 93. doğum gününde dostları tarafından mezarı başında anıldı.

Gazeteci-yazar Oktay Akbal 93. doğum gününde mezarı başında anıldı

Gazeteci-Yazar Oktay Akbal, 93’üncü doğum gününde sevenleri ve dostları tarafından mezarı başında anıldı.

Geçtiğimiz yıl 28 Ağustos’ta vefat eden Akbal’ın cenazesi yıllarca yaşadığı Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka mahallesine defnedilmişti.

Gazeteci-Yazar Oktay Akbal’ın 93’üncü doğum günü nedeniyle anma programına yakınlarının yanı sıra, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek ile Ula ve Yatağan Atatürkçü Düşünce Derneği, Akyaka Sevenler Derneği, Muğla Sanat Severler Derneği, Akyaka Kültür ve Sanat Derneği üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Düzenlenen programda Akyaka Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aydın Turunç da bir konuşma yaptı. Turunç, "Lâik Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan, Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve gelişimi yaşayan Oktay Akbal’ı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak için toplandık. Ne yazık ki laik Cumhuriyet’imizin nimetlerinden faydalanarak şimdiki neslimizin çoğunluğu Kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu bilmemekte, görmezlikten gelmekte ve öğrenmeye çalışmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar ellerindeki kırmızı karanfilleri Oktay Akbal’ın mezarına bıraktı.

ulusalkanal.com.tr