Zeytin Dalı Harekatı'nda 3291 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Ordusu, Afrin'i iyice çembere aldı. İlçe genelindeki çok sayıda köyde kontrol sağlandı. Operasyonda toplam 3 bin 291 terörist etkisiz hale getirildi. Darbe üstüne darbe yiyen teröristler ilçe merkezinden kaçmaya başladı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda 3291 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Ordusu, Afrin'i iyice çembere aldı. Güvenlik güçleri, son olarak 18 noktada kontrol sağladı. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı da terör örgütünden arındırıldı. Darbe üstüne darbe yiyen teröristler Afrin'den kaçmaya başladı.

Türk ordusu ve ÖSO güçleri, Afrin sınırına dayandı, operasyon planlandığı gibi sürüyor.

Afrin'e kuzey ve doğudan bakan tüm noktalar ele geçirildi. Cinderes ve Bülbül’de de destan yazan askerler, PKK'nın Afrin’de savunma hatlarını çökertti. İlçenin sokakları civardaki hakim tepelerden çıplak gözle görülebiliyor.

Özel eğitimli komandolar, jandarma-polis özel harekât birlikleri, SAT-SAS timleri ile bu güçlere destek veren ÖSO, her an ilçe merkezine girebilir. Kuşatma devam ediyor. Hedef teröristlerin daha çok baskı altına alınması.

Son olarak 11 köy daha teröristlerden temizlendi. Böylece 24 saat içinde teröristlerden arındırılan nokta sayısı 18'e yükseldi. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı ve Bocite Dağını kontrol altına alındı.

Türk ordusu, harekatın başından bu yana Afrin'de 5'i belde merkezi, 140'ı köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 176 bölgeyi kontrolüne aldı.

Afrin'in Cinderes beldesinde mayın temizleme çalışmaları da devam ediyor.

Ağır darbe alan teröristler ilçeden kaçmaya başladı. İlçede sözde adalet bakanı görevi yapan Said İsmet Gubar, Afrin'i terk etti. Kaçan diğer elebaşı ise sözde İçişleri bakanı Hasan Bayram oldu.

Kandil'den gelen elebaşları da ilçede tutanamadı, kaçma yolunu seçti.

Zeytin Dalı Harekâtının başından bu yana 3 bin 291 terörist etkisiz hale getirildi.

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı türkiye Türk Silahlı Kuvvetleri tsk afrin suriye