'Hamakla yapılan spor'a Türk dokunuşu

DÜNYADA hızla yayılan AntiGravity Fitness’ı Türkiye’ye ilk getiren isim olan spor eğitmeni Mine Melek, İtalya’daki Rimini Wellness Fuarı'nda katılımcılara ders verdi.

'Hamakla yapılan spor'a Türk dokunuşu

Süspansiyon fitness’ ve ‘havada yoga’ olarak da tanımlanan Antigravity (Yerçekimsiz) Fitness, gün geçtikçe popülaritesi artan sporlardan. Dünyanın her yerinden binlerce sporcunun katıldığı, spor dünyasındaki yeniliklerin ortaya konduğu prestijli fuarlardan Rimini Wellness Italy 2015, ilk kez bir Türk Antigravity Fitness eğitmeninin derslerine sahne oldu.

AntiGravity Fitness'ı 2013 yılında Türkiye'ye ilk getiren isim olan Mine Melek, 28-31 Mayıs tarihleri arasındaki fuar kapsamında, Turkey Master 1 Star Instructor olarak 33 kişilik bir gruba, 3 gün boyunca dersler verdi.

Kendisinin de bu sporu, 2 yıl önce yine bu fuarda tanıdığını söyleyen Mine Melek, “Rimini Wellness çok keyifli bir spor fuarı. Tüm dünyadan spor eğitmenlerinin ve sporseverlerin katıldığı bir etkinlik bu. Ülkemi gururla, mutlulukla, heyecanla temsil eden tek uluslararası eğitmen olmak, bütün yorgunluğumu tek kalemde silecek olan tek şey” dedi.

Derslerini izlemeye gelenlerin şaşırarak, “Siz Türk müsünüz?” diye sormasının, yaşadığı en güzel anlar olduğunu ifade eden Melek, “Böylesine büyük bir organizasyona giderken enerji, moral ve motivasyon kadar önemli bir şey yoktu benim için. Destek veren herkese de teşekkürler” diye sözlerini sürdürdü.

HAMAKLA YAPILAN SPOR

AntiGravity Fitness, pilates, dans, akrobasi, gyrotonic, kinesis, aerial moves ve yüzde 60 oranında yogadan etkilenmiş bir spor. Mine Melek, hamakla yapılan bu sıra dışı sporun, insanın ayaklarını yerden kestiğini belirterek, “AntiGravity, aynı zamanda çok eğlenceli bir egzersiz metodu. Bu egzersiz, içerdiği metotlar ile omurgayı baskısız açmakta. Aynı zamanda kişiyi kuvvet anlamında, çeviklik anlamında ve kinestetik bilinç anlamında oldukça artırmakta" bilgilerini de paylaştı.

5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR DA BU SPORA BAŞLAYABİLİYOR

AntiGravity Fitness'ı her yaştan kişinin yapabileceğini belirten Mine Melek, şu an ayrıca AntiGravity Kids programı ile 5 yaşındaki çocukların da bu spora başlayabileceğini dile getirdi.

AntiGravity Fitness'in sakatlık sonrası rehabilite amaçlı yapılabileceğini de belirten Mine Melek, hamile kadınların, glokom göz tansiyonu ve yüksek tansiyonu olanların ise bu sporu yapamayacağını belirtti.

Türkiye'de şu an 27 tane AntiGravity Fitness eğitmeni olduğunu söyleyen Melek, bu sayının artmasını umduğunu da ifade etti.

Esma Çakır

DHA