Erdoğan'a işçilerden tepki

Başbakan Erdoğan'ın Muğla mitingi öncesi Yatağan işçileri özelleştimelere karşı alanlardaydı. Polis, işçilerin yapacağı özelleştirme eylemini engellemek için her yol denedi. Miting alanına gitmek isteyen işçilerle çevik kuvvet arasında kısa süreli gerginlik çıktı.

Erdoğan'a işçilerden tepki

Başbakan Erdoğan'ın işçi korkusu Muğla'da kendini gösterdi. Erdoğan'ın Muğla’da düzenleyeceği miting öncesi, Yatağan işçilerinin eylemini engellemek için olağanüstü önlemler alındı.

Muğla’ya giden özel araçlar durduruldu. Kimlik kontrolü yapıldı.Miting alanına ise görevli olmayan polisler dahil kimse alınmadı.

Ekmek kapısı olan santrallerinin özelleşmesine karşı aylardır mücadele eden işçiler kararlıydı. Yüzlerce emekçi kol kola girdi, yürüyüşe geçti.

Polis engel olmak istedi. Miting alanına 100 metre kadar durdurulan işçiler ve polis arasında arbede yaşandı. Polisin müdahalesine çevredeki yurttaşlar tencere tava çalarak tepki gösterdi. Çevik kuvvet ve TOMA’larla abluka altına alınan işçiler burada attıkları sloganlarla özelleştirmeyi, yolsuzluk ve rüşvet skandalını protesto etti.

Miting alanına yaklaştırılmayan işçiler Muğla sokaklarında yürüdü. İşçilerin kortejine yurttaşlarda katıldı. Halk desteği yoğundu.

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # polis # muğla # yatağan işçisi