Bilim yasak tanımadı, Evrim Okulu mezunlarını verdi

Bilim yasak tanımadı, Evrim Okulu mezunlarını verdi

Türkiye Gençlik Birliği, Bilim ve Ütopya Dergisi, Kırmızı Beyaz Dergisi, ODTÜ Dergi 101, Ankara Üniversitesi Düşünce ve Edebiyat Topluluğu, Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu’nun çağrısıyla 26-27 Aralık’ta Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Dr. Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda Aydınlanma Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyum çalışmaları kapsamında Türkiye Gençlik Birliği aralık ayını ‘aydınlanma ayı’ ilan etti ve öğrenci topluluklarıyla birlikte üniversitelerde etkinlikler düzenlemeye başladı. Öğretim üyeleri, sanatçılar, gazeteciler başta olmak üzere Türkiye’nin aydın birikiminin gençlikle buluştuğu ve yurdun dört bir yanına yayılan etkinliklerden biri de Denizli’deydi.

ÜNİVERSİTE YASAKLAMIŞTI

Pamukkale Üniversitesi Halkçı Sağlık Topluluğu ve Denizli Tabip Odası 19-20 Aralık tarihlerinde Denizli Esnaf Odası’nda ‘Evrim Okulu’ açtı. Etkinlik Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde yapılmak istenmiş ancak üniversite yönetimi etkinliğe izin vermemişti. Üniversitede yapılması yasaklanan evrim okuluna yüzlerce öğrenci kayıt yaptırdı, iki gün süren derslerde salon dolup taştı.

Denizli Esnaf Odası Konferans Salonu’nda yapılan etkinlik, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem ve Prof.Dr. Esat Adıgüzel’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Evrim Okulu’nda ilk dersi Prof.Dr. Semih Koray verdi. Koray, ‘Bilim Nedir?’ başlığı altında bilimin anlamı ve gelişim süreci üzerine bilgiler aktardı. Okul, Prof.Dr. Ali Demirsoy’un ‘Evrimin Mekanizmaları’ ile Prof.Dr. Erksin Savaş Güleç’in ‘İnsan Nasıl İnsan Oldu’ eğitimleriyle devam etti.

Evrim Ağacı yazarlarından Mert Karagözlü de evrim okulunun öğretmenleri arasındaydı. Karagözlü, dilin evrimi üzerine bir sunum yaptı.

Okulun ilk günü soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

"EVRİM BUGÜN NOBEL ALIYOR"

Evrim Okulu’nda ikinci gün Prof.Dr.Ali Demirsoy’un sunumuyla ‘Yaşlanma ve Ölümün Evrimi’ dersiyle başladı. Prof.Dr. Ali Demirsoy, dersin sonunda gençlere ; ‘Esas ölümsüzlük arkamızda bıraktıklarımızla olacak. Buradaki tüm arkadaşlar dünyayı değiştirme ve insanlığa hizmet etme adına yapabilecekleri ne varsa yapmalıdır.’ dedi.

Evrim okulunun ikinci günü Prof.Dr. Osman Şadi Yenen’in virüslerin evrimi, Prof.Dr. Tamer Kaya’nın evrimsel tıp ve Evrim Ağacı Yazarı Özgür Gür’ün üremenin evrimi dersleriyle tamamlandı.

Prof.Dr. Tamer Kaya sunumunda gençlere Aziz Sancar’ı hatırlatarak; ‘Evrimin bilime katkısının en önemli örneği Aziz Sancar’dır. Evrimi anlamayan o çalışmaları da anlayamaz. Evrim bugün Nobel alıyor.’ dedi.

Etkinliğin sonunda söz alan Halkçı Sağlık Topluluğu Başkanı Nazlı Çetin, bilim ve aydınlanma ilişkisine dikkat çekerek etkinliğe katılan öğrencileri 26-27 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek Aydınlanma Sempozyumu’na davet etti.

Etkinlik, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

ulusalkanal.com.tr

Kütahya