Mehmetçik yaşlı çifti sırtında taşıdı

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'nın evlerini terketmelerine engel olduğu yaşlı çift, mehmetçik sayesinde kurtarıldı. Açlık ve soğuktan ölmek üzere olan çifti askerler sırtında ambulansa taşıdı, elleriyle yemek yedirdi.

Mehmetçik yaşlı çifti sırtında taşıdı

Sur'u terketmelerine izin verilmeyen 2 yaşlı, askerler tarafından böyle taşındı PKK ölüme terketti, mehmetçik kurtardı. Bu fotoğraf ve görüntüler operasyonların sürdüğü Sur'dan çekildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ya karşı düzenlenen operasyon 44'üncü gününe girdi.

Askerler vatandaşın zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriyor. PKK ise halk arasına gizlenmek için vatandaşın göçünü engelliyor, gideni tehdit ediyor.

Teröristlerin evlerinden çıkmalarını engellediği ve 25 gündür mahsur kalan yaşlı çiftin imdadına mehmetçik yetişti.

Ev buz gibi, elektrik yok.. Ne yiyecekleri ne de içecek bir bardak su var. Ölüme terk edilen yaşlı karı kocayı asker sırtında taşıdı. PKK'yı üzen vatandaşı sevindiren bu kareler vatandaşın tahliyesi sırasında objektiflere yansıdı.

Yaşlı çiftin evine giren güvenlik kuvvetleri karı kocayı asker kumanyası ile doyurdu. Yaşlı çifti elleriyle doyuran askerler daha sonra vatandaşları sırtlayarak zırhlı araçlara ve ambulansa taşıdı. Çift, ambulanslarda yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Selahattin Eyyübi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bu görüntüler hafızalarda yer ederken, jandarmaya teslim olan bir PKK'lı ifadesinde teröristler tarafından evlerini terk etmeleri engellenen iki yaşlı vatandaşın olduğunu söylemişti.

Askerin yurttaşla iç içe olduğu bu fotoğraflar da Şırnak'ın Silopi ilçesinde çekildi. Mehmetçik çocuklarla yakından ilgileniyor.

Çocuklara şeker veren askerler, okul çağındaki çocuklarla fotoğraf çekildi.

Operasyonlar sayesinde rahatlayan vatandaş ise mehmetçiği öperek teşekkür etti.

ulusalkanal.com.tr