İstanbul'da patlama! Ölü ve yaralılar var!

İstanbul gece saatlerinde bombalı saldırı ile sarsıldı. İBDA-C'ye yakın olduğu belirtilen Adımlar Dergisi'nin Kağıthane'deki binasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, derginin yazarı Ünsal Zor hayatını kaybetti. Genel Yayın Yönetmeninin de aralarında olduğu üç kişi yaralandı. Saldırıyı PKK'ya bağlı Halk Savunma Birliği adlı grup üstlendi

İstanbul'da patlama! Ölü ve yaralılar var!

İBDA-C’ye yakınlığıyla bilinen Adımlar Dergisi’nin İstanbul Kağıthane’deki binasna bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Ali Osman Zor ile 2 kişi yaralandı.

Olay Hürriyet mahallesinde yaşandı. Doktor Cemil Bengü Caddesi’ndeki bir binanın 3’üncü katında bulunan dergi bürosunda saat 19.45’te patlama meydana geldi.

Patlama nedeniyle, ofisin bulunduğu kattaki duvarlar çöktü, çevredeki binaların camları kırıldı.

Çevredekilerin yardımıyla binadan çıkarılan 3 yaralı hastaneye kaldırıldı. Ekipler içeri girdiklerinde derginin yazarı Ünsal Zor’un cesediyle karşılaştı.

Konuya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patladığı ifade edildi. Ünsal Zor'un hayatını kaybettiği, Ali Osman Zor, Cem Türkbiner ve Cüneyt Karan'ın yaralandığı duyuruldu.

Saldırıyı Halk Savunma Birliği üstlendi. Gruba ait twitter hesabından yapılan açıklamada, “Adımlar dergisi, katliamları meşrulaştırması nedeniyle cezalandırılmıştır. Söylemlerin devam etmesi halinde eylemlerimiz de devam edecektir" denildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi'nin 2013 yılında hazırladığı raporda, "Halk Savunma Birliği'nin" PKK'ya bağlı yeni bir oluşum olduğu belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

kağıthane doğalgaz patlaması Hürriyet mahallesi neden patlama oldu