Fırat hükümetle HDP'nin ortak açıklamasını değerlendirdi

AKP'den istifa eden ve HDP'den milletvekili aday adayı olan Dengir Mir Mehmet Fırat, açılımda hükümetle HDP'nin ortak açıklamasını değerlendirdi. Fırat, maddelerin "muğlak" olduğunu söyledi, sürecin Öcalan'ın serbest bırakılmasına doğru gittiğini belirtti.

Fırat hükümetle HDP'nin ortak açıklamasını değerlendirdi

AKP'den istifa eden ve HDP'den milletvekilliği için aday adayı olan Dengir Mir Mehmet Fırat, Dolbabahçe Başbakanlık Ofisi'nde AKP ile HDP'nin yaptığı ortak açıklamayı değerlendirdi. Fırat, taslak metinde ifadelerin "muğlak" olduğunu belirtti.

Fırat, "Evet, hiçbir şey açıkça ifade edilmemiş. Hepsi muğlak. Kesin çizgilerle ne olacağı söylenmiyor. Hemen hemen toplumun tüm siyasi hayatını kapsayan bir genişlikte. O maddelerin altının doldurulması gerekiyor derken onu kastediyorum. Ancak o zaman eski tabirle mücessem hale gelecek, ete kemiğe bürünecek." dedi.

Hürriyet gazetesine röportaj veren Fırat, sürecin Öcalan'ın serbest bırakılmasına doğru gittiğini söyledi, "Mandela modeli"ni örnek gösterdi.

- Cansu Çamlıbel: Bu süreç Öcalan’ın serbest bırakılmasına doğru gidiyor diye düşünenler size göre de yanılmıyor o halde. - Dengir Mir Mehmet Fırat: E gidiyor yani barış deniyorsa bu şekilde olur. Güney Afrika’da böyle olmadı mı? Mandela benzer bir süreçte serbest kalmadı mı?

Fırat'a göre, AKP'de milletvekilliği için aday belirlenmesinin ardından aykırı sesler yükselecek. Asıl kriz de seçim sonrasında başlayacak.

ulusalkanal.com.tr

hdp AKP Dengir Mir Mehmet Fırat