Türkiye NATO ile ilişkileri kesmeyi düşünüyor mu? İbrahim Kalın'dan açıklama

Norveç'teki NATO tatbikatında 'Atatürk ile Erdoğan’ın hedef haline getirilmesi Türkiye ile Amerika arasında Rıza Sarraf davasıyla artan gerilimi daha da yükseldi. Ankara, Nato'dan gelen iki özür mesajını yeterli bulmayınca akıllara, "Türkiye - NATO ittifakı bitecek mi?" sorusu geldi. Konuyla ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

Türkiye NATO ile ilişkileri kesmeyi düşünüyor mu? İbrahim Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO tatbikatında kendisini ve Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alınmasına ilişkin NATO'ya tepkisini böyle göstermişti.

Erdoğan'ın bu çıkışı, "Türkiye, NATO'ya sırtını mı dönüyor?" sorularını akıllara getirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuyla ilgili konuştu.

Kalın, France 24 televizyonuna konuk olduğu programda "Türkiye NATO ile ilişkileri kesmeyi düşünüyor mu?" şeklindeki soruya, "Hayır" yanıtını verdi.

Türkiye- NATO ilişkilerinin kesilmeyeceğini ifade eden Kalın, Atatürk ile Erdoğan’ın hedef haline getirilmesine ilişkin "Böyle bir şeyin NATO'da nasıl olabildiğini ve bir daha böyle birşeyin olmayacağını bilmek için uğraşıyoruz." ifadesini kullandı.

Rıza Sarraf Davasında Erdoğan'ın nasıl bir bağlantısı olduğu veTürkiye'nin neden bu kadar endişeli olduğu sorusu da soruldu.

Türkiye'nin bu konuda NATO'dan özür aldığını hatırlatan Kalın, bu olayın kasıtlı olup olmadığına ilişkin soruya "detayları bilmiyorum" yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

İbrahim Kalın