Meteoroloji'den İstanbul için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden "İstanbul'da yarın gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli olunması gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

Meteoroloji'den İstanbul için uyarı!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yarın saat 10.00-16.00 arasında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın yerel olarak kuvvetli (10-35 kg/metrekare) olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji, yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu ve su hortumu oluşma riskine karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki beş ilde gök gürültü sağanak bekleniyor.

2'nci Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, geçeceği, öğle saatlerinden sonra Erzurum'un güney kesimleri, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgarın, kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, Kars ve Ardahan'da 10, Erzurum'da 13, Ağrı'da 15, Erzincan'da 16, Tunceli'de 17 ve Iğdır'da 18 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığının ise, Tunceli'de 33, Erzincan'da 31, Iğdır'da 29, Ağrı'da 27, Erzurum'da 24, Kars'ta 23 ve Ardahan'da 22 derece olması bekleniyor.

istanbul meteoroloji