MHP Lideri'nden sert açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "yolsuzluk operasyonu" sonrası Emniyet ve yargıda yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "sürece müdahale etmemesi" yönünde çağrıda bulundu, "Türk polisi yalnız ve sahipsiz değildir" dedi.

MHP Lideri'nden sert açıklama

Yolsuzluk operasyonu sonrası Emniyet ve yargıda yaşanan dalgalanmalarla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yaptı.

“Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki toplu kıyımlar, çığ gibi büyüyen ve her tarafa sıçrayan görevden almalar hükümet üzerindeki şüpheleri alabildiğine kuvvetlendirmiştir.Türk polisi hükümetin hışmına ve mütecaviz emellerine kurban gitmektedir”

Bahçeli operasyonu yapan polislerin arkasındayız mesajı verdi.

“Türk polisi yalnız ve sahipsiz değildir. Ve daha da önemlisi Türk polisi AKP’nin kötü ve art niyetlerine bırakılmayacak kadar değerli ve önemlidir”

MHP lideri soruşturma savcılarına sahip çıktı, Erdoğan'a yüklendi.

“Soruşturmayı yürüten savcılarla ilgili siyasi operasyon teşebbüsleri, yıpratma ve itibarsızlaştırma kampanyaları misliyle AKP’ye dönecek ve bu zihniyeti çok zor durumlara sokacaktır. Başbakan Erdoğan, hukukun sağlıklı ve hakkaniyetli bir şekilde çalışmasına engel olacak siyasi tutumdan mutlaka uzak durmalıdır”

Bahçeli yaşananları "hükümet-cemaat anlaşmazlığı olarak görmek yanlıştır" dedi.

“Unutulmamalıdır ki, ortada siyasi hesaplaşma ve herhangi bir siyasi mühendislik çalışması değil, iyice siyasileşmiş, siyaseti ve iktidarı ur gibi kuşatmış yolsuzluk iddiaları bulunmaktadır. Başbakan ve hükümeti, itinayla büyütüp bakımını yaptığı gerçek çetelere, devleti teslim ettiği illegal örgütlere, müzakere ettiği teröristlere dikkat kesilmelidir.Nitekim bugünkü konu asla “Hükümet- Cemaat” anlaşmazlığı olarak görülmemeli ve bu şekilde yorumlanmamalıdır”

ulusalkanal.com.tr