Birleşmiş Milletler'den koronavirüs açıklaması

Birleşmiş Milletler Kovid-19’un, dünyanın en yoksul ülkelerinde 3 ila 6 ay arasında zirveye ulaşabileceğini duyurdu. Uluslararası örgütün İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock milyonlarca kişinin salgından korunması için 6,7 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler'den koronavirüs açıklaması

İnsanlığın koronavirüs ile mücadelesi sürerken, salgından en çok etkilenen yoksul ülkeler oldu.

Birleşmiş Milletler salgınının dünyanın en yoksul ülkelerinde 3 ila 6 aya kadar zirve noktasına ulaşabileceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler, Genel Sekreteri Antonio Guterres'in koronavirüs salgınıyla mücadele için mart ayında açıkladığı 2 milyar dolarlık küresel yardım planını genişletti.

Uluslararası örgütün İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, en büyük yıkımın ve istikrarsızlığın, yoksul ülkelerde hissedileceğine dikkati çekti.

Bu ülkelerde bir an önce önlem alınmazsa salgının çatışma, yoksulluk ve kıtlığa neden olacağı uyarısında bulunan Lowcock, salgının savunmasız ve kırılgan ülkelerde yayılmasının engellenmesi için 6,7 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletlerin yardım programlarına salgınla mücadele döneminde Benin, Cibuti, Liberya, Mozambik, Pakistan, Filipinler, Sierra Leone, Togo ve Zimbabve olmak üzere 9 yeni ülke daha eklendi.

ulusal.com.tr

koronavirüs bm Birleşmiş milletler