Savcılara dava açacaklar

Başbakan Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve bakan çocuklarının 17 Aralık operasyonu savcıları hakkında tazminat davası açacağını söyledi. Yolsuzluk operasyonunun devlete karşı yapıldığını savunan Erdoğan, Gülen Cemaatiyle mücadeleyi bırakmayacağını açıkladı.

Savcılara dava açacaklar

Başbakan Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonunu yürüten savcılara oğlu ve bakan çocuklarının dava açacağını açıkladı.

Erdoğan, ATP Congressium'da düzenlenen akşam yemeğinde konuştu. Erdoğan, "Benim oğlum da dahil bakanlarımın çocukları savcılara tazminat davası açacaklar" dedi. Davacılar arasında Erdoğan'ın çocuklarının yönetiminde olduğu TÜRGEV vakfı da var.

Erdoğan, Gülen cemaatinin kendisine beddua ettiği iddialarına da yanıt verdi. Başbakan "Bunlar 'uzun adam' diye bana beddua ediyorlar, sonra da 'bu kadar yıl beddua ediyoruz tutmadı' diye kendi kendilerine şikayet ediyorlar. Halis olsanız bedduanız tutardı. Biz samimiyiz. Onlar samimi olmadıkları için ayakları kayıyor" diye konuştu.

17 Aralık operasyonunun devlete karşı yapıldığını savunan Erdoğan, Gülen cemaatiyle mücadelede kararlı olduğunu açıkladı. Başbakan, "Bunlarla mücadeleyi bırakmayacağım. Bunlara her türlü kolaylığı, imkanı sağladık, ama bunlar bizi arkadan vurdu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan soruşturma savcı bilal erdoğan türgev 17 aralık bakan çocukları