İnan Deniz Aslan Gibiyiz

Türkiye Liseliler Birliği Antalya'da düzenlediği yürüyüş ile 1972'nin bugünün de katledilen 3 fidan'ı andı.

İnan Deniz Aslan Gibiyiz

Kapalı Yol girişinde bir araya gelen TLB'liler 'İnan Deniz Aslan Gibiyiz' yazılı dev pankartın ardından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Gençler yürüyüş boyunca "Atatürk'ten Deniz'e Tam Bağımsız Türkiye", "Emperyalistler, İşbirlikçiler 6.Filoyu Unutmayın", "Gençlik Vatan Savunmasında", "Çuvalı Geçirdik Deniz'e de Dökeriz", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi" ve "Atatürk'ten Deniz'e Tam Bağımsız Türkiye" sloganlarını attı. Yürüyüşte TLB'li gençler ayrıca devrim ve gezi şehitlerinin isimlerini okuyarak yoklama yaptı. Atasına yürüyen TLB'lilere Antalyalılarda hem alkışlarıyla, hem de yürüyüşe katılarak destek verdi.

Meydan dan seslenen TLB Antalya İl Başkanı Egehan Soysüzen, ülkemizin de yer aldığı bu coğrafya da Amerikan Emperyalizminin hükmünün olmadığını, bu topraklarda milletin sözünün geçeceğini söyledi. Soysüzen; "Bizler bugünün Deniz Gezmişleri olarak vatan hainlerine, emperyalistlere, işbirlikçilere, Amerikan uşaklarına geçit vermiyoruz. Bu topraklarda Amerikan emperyalizminin hükmü yok. ABD emperyalizminin yerli enstrümanları bugünden sonra gençliğin önüne çıkmaya kalkmasın. Artık rüzgar gençlikten ve milletten yana esmektedir. Artık bu topraklarda gençliğin ve milletin sözü geçecektir" diye konuştu.

Tıpkı 68'in önderleri gibi 19 Mayıs'ta Samsun'dan Ankara'ya bağımsızlık yürüyüşü gerçekleştireceklerini kaydeden Soysüzen, herkesi '19 Mayıs'ta Mustafa Kemal, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan olmaya' çağırdı.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr