Moskova müzakereleri başladı!

Suriye hükümeti ile muhaleri bir araya getirecek toplantılar, bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da başlıyor. Muhalifler iki gün boyunca kendi aralarında görüşme yürütecek. Muhalifler ile Suriye hükümeti heyeti Çarşamba günü bir araya gelecek.

Moskova müzakereleri başladı!

Rusya'nın Suriye krizine çözüm bulmak için başlattığı diplomaitk görüşmelerde sona gelindi. Suriye hükümeti ile muhalefetini bir araya getirecek toplantılar bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da başlıyor.

Toplantılar Doğu Bilimleri Enstitüsü Başkanı Vitaly Naumkin'in açılış konuşmasıyla başlayacak. İki gün boyunca muhalifler kendi aralarında görüşme yürütecek. Toplantılar için 36 kişiye davetiye gönderildi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye iktidarını ve muhalefetini buluşturan görüşmelere yaklaşık 25 delegenin geldiğini açıkladı. Bogdanov, bu sayının 30'u bulabileceğini söyledi. Çoğunluğu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu üyesi 14 kişinin toplantıya katılmayacağı ifade edildi.

Moskova'daki müzakerelerde 1'inci ve 2'nci Cenevre Konferanslarına katılmayan PYD de yer alacak. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile Cizre kantonundan 3 kişilik bir heyet Moskova'ya gitti.

Suriye Kürt Ulusal Meclisi Moskova’da gerçekleşen toplantılara katılmayacağını açıkladı.

Muhalifler arasındaki 2 gün sürecek toplantıların ardından, Çarşamba günü muhalifler Suriye hükümeti heyeti ile masaya oturacak. Suriye heyetine Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi başkanlık edecek. Rusya Dışişleri Bakanlığı konukevinde gereçekleşecek toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da katılması planlanıyor. Naumkin'in yöneteceği perşembe günkü son oturumda ise sonraki görüşme takviminin belirlenmesine çalışılacak.

ulusalkanal.com.tr