BM'den dini liderlere çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, dini liderlere Kovid-19 salgınıyla mücadelede rol almaları ve önlemlerin uygulanması yönünde çağrı yaptı.

BM'den dini liderlere çağrı

Dini liderlere Kovid-19 ile mücadelede destek olmaları çağrısı yapıldı.

Çağrı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres(Antonyo Guteres)'den geldi. Yayınladığı video mesajında Guterres, küresel ateşkes çağrısını destekleyen dini liderlere teşekkür etti. Salgınla mücadelede daha fazla rol alabileceklerini söyledi.

Guterres, toplumların zararlı mesajlara, şiddet, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa karşı uyarılması çağrısını da yaptı. Salgın döneminde kadın ve kız çocuklarına yönelik artan şiddeti de kınamaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, dini liderlerden sosyal mesafe, hijyen ibadet, dini törenler ve cenaze gibi inanç temelli faaliyetlerde Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği önlemlerin uygulanmasına destek olmalarını istedi.

Guterres, salgın nedeniyle milyonlarca öğrencinin eğitime ara vermek zorunda kaldığını hatırlattı. Dini liderlerin bu soruna çözüm için de destek vermesi gerektiğini belirtti.

ulusal.com.tr

Birleşmiş milletler