''AKP bunu öngörmeliydi''

Terör örgütü PKK yandaşlarının IŞİD bahanesiyle ülke genelinde yaptığı ayaklanma girişimlerine tepkiler sürüyor. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "İnsanlar sokakta devletin IŞİD'e karşı sessiz kalmasına tepkisini ortaya koyuyor" derken, MHP'li Lütfü Türkkan "Hükümetin acz içinde ve çaresiz olduğunu" söyledi.

''AKP bunu öngörmeliydi''

PKK'lıların yurt genelinde protesto bahanesiyle yaptığı ayaklanmaya tepkiler sürüyor. Muhalefet Milletvekillerinin eleştiri oklarının hedefinde iktidar partisi vardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu "Hükümet 2 yıldır IŞİD'e verdiği desteğin bu noktalara gelebileceğini görmeliydi." dedi. Cumhuriyet'e konuşan Tanrıkulu "İnsanlar sokakta devletin IŞİD'e karşı sessiz kalmasına tepkisini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı eylemler sırasında Atatürk büstleri ve Türk bayraklarının yakılmasını da kınadı.

Bir tepki de MHP milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. "Hükümet'in acz içinde ve çaresiz" olduğunu söyleyen Türkkan, yaşanan olayları isyan provası olarak değerlendirdi.

Güneydoğu'daki kalkışmanın IŞİD bahanesiyle diğer illere yayıldığını belirten Türkkan, "Hükümet PKK ile yaptığı pazarlıkların sonucunda geldiği bu noktada acz içerisinde ve çaresiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr