Başbuğ: Org. Yalman yerine Org. Başer gelseydi bugünkü sorunlar yaşanmazdı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Türk Ordusu'na 2002 darbesiyle ilgili önemli bir değerlendirmede bulundu. Aytaç Yalman'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olmasını eleştiren Başbuğ, "Teamüllere uyulmuş olsaydı belki de bugün TSK ve personelinin karşılaştığı sorunlarla pek karşılaşmayacağı söylenebilir" dedi.

Başbuğ: Org. Yalman yerine Org. Başer gelseydi bugünkü sorunlar yaşanmazdı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 6 Ocak'ta piyasaya çıkacak olan "Suçlamalara Karşı Gerçekler" kitabında önemli bir tespit yaptı.

Başbuğ, Türk Ordusu'na 2002 darbesi olarak bilinen, o yıllardaki atamalarla ilgili görüşünü açıkladı. Eski Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Edip Başer yerine Orgeneral Aytaç Yalman'ın askeri teamüllerin dışına çıkılarak Kara Kuvvetleri Komutanı yapılmasını eleştirdi.

Başbuğ, Başer'in kuvvet komutanı olması halinde, tertiplerde farklı bir tabloyla karşılaşılacağını ifade etti.

"2002 Ağustos'unda normal askeri teamüllere uyulmuş olunsaydı, belki de Türk Silahlı Kuvvetleri"nin ve personelinin bugün karşılaştığı sorunlarla pek karşılaşmayacağı söylenebilir"

2002 Ağustos Yüksek Askeri Şûra toplantısında, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanlığı'na atanmıştı. Onun yerine geçmesi beklenen Orgeneral Edip Başer ise emekli edilmiş ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Aytaç Yalman atanmıştı.

ulusalkanal.com.tr