Davutoğlu'ndan son dakika Tahir Elçi açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili konuştu. Olay yerine inceleme yapmak için giden ekibin saldırılara uğramasını değerlendiren Davutoğlui "Saldırının üstünü örtmek isteyenler saldırgan odakların arkasındakilerdir" dedi. Davutoğlu, cinayetin PKK tarafından işlendiğini, gerekirse mahalle mahalle girilerek sorumluların ortaya çıkarılacağını söyledi

Davutoğlu'ndan son dakika Tahir Elçi açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi cinayetine ilişkin olarak, HDP'den gelen "Polis kurşunuyla öldürüldü" iddiasına cevap verdi. "Elçi cinayetinin aydınlatılması isteniyorsa niçin başsavcımıza saldırılar yapılıyor" diye soran Davutoğlu, "Demirtaş'ın elinde bir belge mi var da böyle konuşuyor" ifadesini kullandı.

"Eğer gerçekten bu olayın aydınlatılması isteniyorsa niçin olay yerine giden başsavcımızı, güvenlik birimlerimize bile değil başsavcımıza , olay yeri inceleme ekibine, hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine dönük olarak saldırılar yapılıyor"

Diyarbakır'daki terör saldırısından sonra bölgeye giden olay yerine inceleme ekiplerine yönelik saldırıları bu sözlerle değerlendirdi Başbakan Ahmet Davutoğlu. "Cinayetin üstünü örtmek isteyenler saldırıların arkasındaki odaklardır" dedi, saldırının PKK tarafından yapıldığını söyledi. "Olay yerine giden inceleme ekibimize saldırılar gerçekleştirildi. Hemen arkasında yine olay yerine giden başsavcımıza bu sefer baro temsilcilerini de dahil etme kararı aldık. Onlara da roketle saldırılar bombalamalar yapıldı. Eğer birileri bu saldırının üstünün örtmek istiyorsa o birileri saldırıların odaklarının arkasındakilerdir. Kim bu cinayeti örtmeye çalışırsa örtülemeyecek bir gerçek var. Bu cinayetin müsebbibi olaya 100 metre ötede polislerimize alçakça saldıran PKK'dır"

Davutoğlu, HDP'den yapılan açıklamalara tepki gösterdi. "Her olayda dönüp devlete katil diye bağırmanın her olayda sorumluluğu poliste askerde aramanın ne kadar yanlış olduğu geçmiş olaylarda ortaya çıktı. Saldırıları yapanların adalet önüne çıkarılacağını söyledi. Gerekirse tek tek mahallelere girilecek. Bu saldırıları yapanlar adaletin önüne çıkarılacak. Ve o tarihi Sur'da halkımızın gününü karartmaya çalışanlardan hesap sorulacak"

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu demirtaş tahir elçi