Kayıtlar, isimler ortada ama suçlular bulunamıyor

Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilerek öldürüldüğü 2 Haziran 2013 tarihinde, polisler tarafından Doğukan Bilir adlı bir gençte dövülmüştü. Doğukan Bilir, Ali İsmail Korkamaz'dan daha şanslıydı, kaçmayı başardı. Ortaya çıkan görüntülerden sonra suç duyurusunda bulundu. Ancak aradan 8 ay geçti. Bir kişinin bile ifadesi alınmadı.

Kayıtlar, isimler ortada ama suçlular bulunamıyor

Doğukan Bilir, Haziran ayaklanmasına katıldı, demokratik hakkını kullandı. Polisin engeline takıldı. Acımasızca dövüldü. Ali İsmail Korkmaz'dan daha sanşlıydı, çünkü kaçmayı başardı.

Sorumluların cezalandırılması için olayı yargıya taşıdı. 10 Haziran'da Eskişehir savcısı Mehmet Emin Ertem, Emniyete yazı gönderdi. Suçluları bulun dedi. Aradan 8 ay geçti ve Emniyet'in hiçbir şüpheliyi ‘tespit edemediği’ ortaya çıktı.

Oysa Bilir’i döven şüphelilerin kimler olduğu, Ali İsmail Korkmaz davasında avukatlar tarafından görüntüler üzerinde yapılan incelemede ortaya çıkarılmıştı. Görüntülerdeki polislerden biri Selçuk Bal diğeri de Şaban Gökbakır'dı.

Polis hiçbir şüpheli belirlemediği gibi kimseninde ifadesini almadı. Üstelik dosya için ‘faili meçhul’ ifadesi kullanıldı.

Bu arada, Eskişehir Emniyeti’nde görevli olduğunu ifade eden bir polis de Radikal’e ihbar mektubu gönderdi. İsmini açıklamayan polis geçen ay görevinden alınan İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.A.’nın, Korkmaz’ı döven polislerle doğrudan bağlantılı olduğunu savundu.

ulusalkanal.com.tr