ABD Merkez Bankası: Amerikan ekonomisindeki hasar kalıcı olabilir

ABD Merkez Bankası FED, Para Politikası Raporu'nu yayımladı. Amerikan ekonomisindeki hasarın kalıcı olabileceği belirtilen raporda, talepteki düşüşün birçok işletmenin iflas etmesine neden olacağı kaydedildi.

ABD Merkez Bankası: Amerikan ekonomisindeki hasar kalıcı olabilir

Amerikan ekonomik sistemi küçülüyor, işsizlik çığ gibi büyüyor.

Amerikan Merkez Bankası FED, Para Politika Raporu’nu yayımladı; ekonomideki hasarın kalıcı olabileceği ve iflasların beklendiği kaydedildi.

FED’in Para Politika Raporu, Amerikan Kongresi için hazırlandı. İşsizliğin son 50 yılın rekor seviyesinde olduğu hatırlatıldı, iş kayıplarının devam edeceği vurgulandı.

FED, küçük işletmelerin ciddi risk doğurduğunu belirtti. Raporda, küçük işletmelerin yaşadığı sorunların yerel toplulukların ekonomisini de olumsuz etkileyeceği kaydedildi. Küçük işletmelerin yaşadığı kriz, ekonomik toparlanma ve işgücü verimliliğindeki artışı da yavaşlatacağı ifade edildi.

FED’e göre salgının ilerlemesindeki belirsizliğin devam etmesi önemli risk oluşturuyor. Belirsizlik nedeniyle FED, “durgunluğun ekonomik hasarının kalıcı olacağını” öngörüyor. Talepteki düşüş ile birçok işletmenin iflas edebileceğini, iş dinamizmi ve inovasyonu azaltabileceği vurgulandı.

Ekonomik görünüme yönelik risklerin normalden daha fazla olduğunu belirten FED raporunda, “İlerideki yol, olağanüstü bir şekilde belirsiz” ifadeleri kullanıldı.

ulusal.com.tr

FED