1. gün 2 kez arızalandı

AKP hükümetinin asrın projesi olarak tanıttığı Marmaray, ilk gününde iki ayrı arıza yaptı. Tren Boğazın ortasında durdu, gerekçe olarak, elektrik kesintisi gösterildi. O sırada tüp geçitte olanlar ise, Boğazı denizin dibinden yürüyerek aşan ilk Türkler olarak tarihe geçti.

1. gün 2 kez arızalandı

Asrın projesi diye sunuldu ancak daha ilk günden yolda kaldı. Marmaray bugün iki kez arıza yaptı ve boğazın altında kaldı.

İstanbullular bu sabah boğazı 4 dakikada geçebilmek için Marmaray'a bindi. Ancak beklenen gerçekleşmedi, çünkü sabah saatlerinde yaşanan arıza nedeniyle seferler durduruldu.

Arızanın gerekçesi olarak elektrik kesintisi gösterildi. Araçta bulunan yolcular vagonlardan indi, yürümeye başladı. Boğaz yürüyerek geçildi. Yurttaşlar Boğazı suyun altından yürüyerek geçen ilk Türkler olarak tarihe geçti.

İkinci arıza ise öğlen yaşandı. Otomatik kapılar açılamadı, seferler bir kez daha durdu. Yurttaşlar bir kez daha boğazı yürüyerek geçti. Marmaray ilk gününe 2-0 yenik başladı.

Devlet Demiryolları'ndan ise ilginç bir açıklama geldi. Açıklamada arızaların yoğunluk nedeniyle yaşandığı savunuldu, "işi olmayanların git-gel yapmaması" istendi. Bazı kişilerin de acil yardım tuşlarına bastığı için araçların durduğu belirtildi.

Üsküdar'dan binip Avrupa yakasına geçen yolcular ikinci şoku Sirkeci'de yaşadı. Daha doğrusu Sirkeci'de yaşayamadı, çünkü Marmaray Sirkeci'de durmadı. Herkes Yenikapı'ya gitmek zorunda kaldı. Gerekçesi ise, Sirkeci'deki çıkışların henüz tamamlanmamış olması.

Bütün bu yaşananların ardından, akıllara "proje henüz tamamlanmadı. Kullanmak tehlikeli açıklamaları" geldi.

Son bir not. Haziran direnişinin sloganı "Her Yer Taksim Her Yer Direniş", boğazın 62 metre altında da tünele yazılmıştı.

ulusalkanal.com.tr