Virüsle değil Çin ile savaşıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “virüsün kaynağının Çin laboratuarı olduğunun kanıtı gördüm” açıklamasına Beyaz Saray’dan düzeltme, Dünya Sağlık Örgütü’nden de yalanlama geldi. Beyaz Saray “kanıt değil varsayım” derken Dünya Sağlık Örgütü de virüsün doğal kökenli olduğundan eminiz açıklaması yaptı.

Virüsle değil Çin ile savaşıyor

Koronavirüs salgının yatay seyirde ilerlediği ABD’de vaka sayısı 1 milyon 100 bini Vaka sayısı da 65 bini geçti.

ABD Başkanı Donal Trump’ın “kanıt gördüm, virüs Çin’deki laboratuardan çıktı” sözlerine Beyaz Saray açıklık getirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Trump’ın gördüm dediği kanıtın Amerikan istihbaratının bir varsayımı olduğunu açıkladı.

Trump’ın Çin varsayımlarına Dünya Sağlık Örgütü de yanıt verdi. Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, “Kovid-19'un doğal kökenli olduğundan eminiz” dedi.

Bu arada ABD Başkanı Trump, CNN ve NBC’ye “Çin'in kuklaları” dedi. CNN ve NBC’nin Çin’i muhteşem göstermekle suçlayan Trump, “onlar, Çin'in kuklaları. Çin'e yardım etmek için yayın araçlarını kullanıyorlar. Halk düşmanları" ifadesini kullandı.

Trump, otomatik tüfeklerle Michigan Meclisi önünde eylem yapıp Meclis salonuna girmeye çalışan protestoculara sahip çıktı. ABD Başkanı, Michigan Valisi Gretchen Whitme’a göstericilerle uzlaş çağrısı yaptı. Eli silahlı eylemciler, Trump gibi Michigan’daki ekonomik faaliyetlerin bir an önce başlamasını istiyor.

ulusal.com.tr

abd donald trump çin dünya sağlık örgütü Beyaz Saray