Eğit donatta yeni aşama

Amerika'nın IŞİD bahanesi ile hayata geçirmek istediği Eğit Donat'ta yeni aşamaya gelindi. Pentagon, özel kuvvetlerden oluşan 100 askerin birkaç gün içinde Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'daki eğitim merkezlerine gideceğini açıkladı.

Eğit donatta yeni aşama

ABD, IŞİD'e karşı mücadelede görev alacak Suriyeli muhaliflerin eğitimi için yeni aşamaya geçti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Amiral John Kirby, özel kuvvetlerden oluşan yaklaşık 100 askerin önümüzdeki birkaç gün içinde eğitim verilecek merkezlerdeki hazırlıkları tamamlamak üzere bölgeye gideceğini açıkladı.

Amerikan askerler Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'daki merkezlere dağılacak. Kirby, bu konuda ayrıntılı bilgi vermedi, birkaç yüz kadar askerin daha önümüzdeki haftalarda kamplara gideceğini belirtti.

Eğit-donat kapsamında en az 400 Amerikan askerinin görev alması bekleniyor. Destek kuvvetleri ile birlikte eğitim verilecek ülkelerde görev yapacak askerlerin toplam sayısı bin civarında olacak.

IŞİD'e karşı hangi muhalif grupların eğitileceğine ise henüz karar verilmediği belirtildi. Kirby, geçen hafta İstanbul'da Suriyeli muhaliflerle bir toplantı yapıldığını ancak muhaliflerin seçimi konusunda bir sonuca varılmadığını açıkladı.

Bu sürecin 3 ila 5 ayı bulabileceğini belirten Kirby, eğitimin 6 ila 8 ay sürmesini beklediklerini ifade etti.

Eğit donat kapsamında 3 yıl boyunca toplam 15 bin muhalifin eğitilmesi planlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

abd yeni dönem