Çaresiz kaldılar ne yapacaklarını bilemediler

Erkek çocuk bekliyorlardı, kız çocukları oldu. Olay Gaziantep'te yaşandı. Doğum öncesi devlet hastanesinde muayene olan aileye erkek çocukları olacağı söylendi. Doğumu özel hastenede yapan aileye erkek çocukları olduğu söylendi, doğum raporuna da erkek diye yazıldı. Ancak ailenin kucağına kız çocuğu verildi. Konu yargıya taşındı.

Çaresiz kaldılar ne yapacaklarını bilemediler.

9 ay boyunca merakla bekledikleri bebekleri doğdu ama doya doya öpüp koklayamadılar.

Gaziantep'te yaşayan Dudu ailesinin 2'nci bebekleri 3 Haziran'da dünyaya geldi. Aile devlet hastanesinde yaptırdığı kontrollerinde bebeklerinin erkek olduğunu öğrendi.

Doğum için özel bir hastaneyi tercih ettiler. Ama pişman oldular...

Doğum sonrası aileye erkek çocukları olduğu söylendi. Doğum raporuna da "erkek çocuk" yazıldı. Baba Harun Dudu, doğum kağıdı ile nüfus müdürlüğüne gidip bebeğine kimlik dahi çıkarttı.

Anne Ebru Dudu ise doğar doğmaz küvöze konulan bebeğini ancak 4 gün sonra kucağına alabildi. Bebeği ile ilk kucaklaşmasında ise dünyası başına yıkıldı. Erkek doğurduğu söylenen anneye verilen kız bebekti.

Ebru Dudu, çocuğun kendisine ait olmadığını erkek çocuk dünyaya getirdiğini söyleyerek itiraz etti. Doktorlar ise anneye çocuklarının kız olarak dünyaya geldiğini söyledi.

Dudu ailesi, il sağlık müdürlüğü'ne ve savcılığa başvurdu.

Hastane yönetimi ise doğum raporunu düzenleyen personel hakkında soruşturma başlattı.

ulusalkanal.com.tr