10 Kasım’da Zafer Yemini Ettiler

Ataya Saygı Yürüyüşünde TGB Öncüllüğünde Antalyalılar Atatürk’e Söz Vererek Zafer Yemini Ettiler

10 Kasım’da Zafer Yemini Ettiler

TGB öncüllüğünde Antalyalılar Ataya saygı yürüyüşünü '10 Kasım yas değil, mücadele günüdür' diyerek gerçekleştirdi. Saat 18:00 de Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte yüzlerce Antalyalı hükümetin politikalarına karşı tepki sloganları, protesto alkışları ve ıslıklarla yürüdü. Ataya özlem, cumhuriyete sahip çıkma ve Atatürk’te birleşerek iktidara yürüme kararlılığı yürüyüş boyunca Antalyalılar tarafından haykırıldı. Bu haykırış Cumhuriyet Meydanı'nda daha da yükseltildi. Antalyalılar cumhuriyetin değil AKP'nin yıkılacağını söyleyerek 'Hükümet İstifa' dediler.

Atatürk’ü ve Cumhuriyeti Hedef Alan Saldırılara Geçit Yok

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümünde, Antalya’da TGB öncüllüğünde yurttaşlar yas tutmadı, mücadele ve zafer yemini ettiler. Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşte TGB ve Antalyalılar 'Atatürk İktidara Yürüyor' dev pankartının ardından Türk Bayrakları ve fenerlerle yürüdü. Yol boyunca Antalyalılar, "Atatürk'te Birleştik Tam Bağımsız Türkiye", "Türküm Doğruyum Devrimciyim", "Antalya Yürüyor Atatürk Geliyor", "Cumhuriyet Devrimi Kazanacak", "10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür", "Titre AKP Türk Gençliği Geliyor", "Kahrolsun AKP Diktatörlüğü", "Birinci Vazifem AKP'yi Devirmek", "Tayyip’ten Hesabı Türk Milleti Soracak", "Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak", "Hükümet İstifa" sloganları, alkışlar ve ıslıklarla yürüdü. Cumhuriyet Meydanını dolduran Antalyalı yurttaşlar devrim şehitlerini anarak yoklama yaptı. TGB Antalya İl Başkanı Alparslan Güneş, yaptığı açıklamada ne Amerikan emperyalizminin ne de AKP faşizminin Türk Gençliğine Atatürk’ü unutturamayacağını kaydetti. AKP’nin cumhuriyet devriminin tüm kazanımlarına saldırdığını belirten Güneş, “Kadına, işçiye, emekçiye, öğrenciye düşman olmak demek Mustafa Kemal’e düşman olmak demektir. Bizim tarihsel köklerimiz Namık Kemallere, Kubilaylara, Hasan Tahsinlere, Deniz Gezmişlere ve en önemlisi Mustafa Kemallere dayanıyor. Bugün Mustafa Kemallere saldıranlar kardeş Suriye halkına da saldırıyor. Cumhuriyet değerlerinin birleştirdiği Türk ve Kürdü ayırmaya kalkıyorlar. Peki bizler Mustafa Kemal’in Askerleri, buna izin verecek miyiz?” diye konuştu. Antalyalılar Güneş’in bu sözlerini izin vermeyeceklerini belirterek yanıtladılar. Gençliğin ve halkın Milli Bayramlara sahip çıkma kararlılığının geçtiğimiz 19 Mayıs’ta İstiklal’de, ardından Haziran direnişinde ortaya çıkan mücadele azminin bu topraklarda Mustafa Kemallerin yenilmeyeceğini gösterdiğini ifade eden Güneş, bu 10 Kasım’da da bu gerçeği tekrar ortaya koyduklarını söyledi.

Atatürk Mücadelede Ölümsüzleşti, Kanıtı İşte Türkiye’nin Tüm Meydanları

Mustafa Kemal’in 10 Kasımda ölümsüzleştiğini, Türkiye’nin tüm meydanlarında halkın gösterdiğini söyleyen Güneş, Cumhuriyet değerlerini hedef alanların Andımızı da yok etmek istediğini fakat buna izin vermeyeceklerini belirtti. Güneş’in eşliğinde Antalyalı yurttaşlar hep bir ağızdan Andımızı okudu. Yurttaşlar sloganlarını meydanda da sürdürdü. TGB tarafından Meydana kurulan sistemle, Gizlenen Atatürk isimli belgesel Antalyalılarca ilgiyle izlendi.

Haber: Devrim Dönmez – Fotoğraf: İbrahim Koçak / ANTALYA