Fransızlar Macron'a ''Artık Yeter'' dedi: Paris savaş alanına döndü

Fransa’da polis şiddetine tepkiler sürüyor. Yeni Güvenlik Yasasıyla polis şiddetinin gizlenmeye çalışıldığını belirten eylemciler, ülke genelinde 100’den gazla gösteri düzenledi. Şiddettin protesto edildiği eylemler, Fransız polisinin şiddetli müdahalesiyle bastırılmaya çalışıldı. Başkent Paris’in meydanları savaş alanına döndü.

Fransızlar Macron'a ''Artık Yeter'' dedi: Paris savaş alanına döndü

Fransa’da artan polis şiddeti ve güvenlik yasa tasarısına tepkiler büyüyor. Ülke genelinde gerçekleştirilen 100’den fazla eylemde göstericiler, “Macron istifa” sloganları attı.

Basın kuruluşları, sendika ve insan hakları derneklerinden oluşan "Genel güvenlik yasasına hayır" kolektifinin çağrısıyla, Paris’te düzenlenen eyleme, polis müdahale etti.

On binlerce kişinin katıldığı gösteriye polisin şiddetli müdahalesi, var olan tepkiyi daha da arttırdı. Başkent Paris’te meydanlar savaş alanına döndü.

Çıkan arbede de onlarca kişi yaralandı, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis şiddeti ve yeni güvenlik yasasına karşı ülke genelinde düzenlenen eylemlerde göstericiler, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u istifaya çağırdı.

Fransa’da tepkilere neden olan genel güvenlik yasa tasarısı, güvenlik güçlerinin görüntülerini yayınlayanlara hapis ve para cezası getiriyor. Basın özgürlüğünü ihlal edebileceği ve polis şiddetini artırabileceği gerekçesiyle eleştirilen tasarı, Ocak ayında Senatonun onayına sunulacak.

fransa protesto fransa olaylar