Ankara'da silahlı çatışma!

Türkiye İsrail’in Gazze’ye saldırısını lanetlerken, eli silahlı 100 kişi Başkent Ankara da, Devletin arazisine ve Devletin Tiyatrosuna saldırı düzenledi. İrfan Şahinbaş sahnesine göz diken inşaatçılar, güvenlik görevlilerini darp etti, bir kadın güvenlik görevlisi kalp krizi geçirdi.

Ankara'da silahlı çatışma!

Devlet Tiyatroları’nın içinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve atölyelerinin de bulunduğu alana giren İvme Yapı Kooperatifi’nin adamları olduğu söylenen yaklaşık 100 kişilik grup, Devlet Tiyatroları’nın alanda bulunan güvenlik görevlileriyle silahlı çatışmaya girdi.

Olay esnasında 7 güvenlik görevlisi bulunuyordu. Bunlardan üçü kadın dördü ise erkekti. Kadın güvenlik görevlilerinden biri olan Sibel Özbilge'nin kalp rahatsızlığı bulunduğu, darp sonucu kalp krizi geçirdiği ve durumunun kritik olduğu, hastanede gözetim altında bulunduğu öğrenildi. Diğer güvenlik görevlilerinin de durumu ciddiyetini koruyor.

İrfan Şahinbaş sahnesine göz diken inşaatçılar, tiyatrocuları "Beyaz Türkler" olarak adlandırdı.

Saldırının sadece araziyi değil, tiyatrocuları hedef aldığını belirten sözler sarf edildi.

Saldırı sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girdi.

Bakanlık Müsteşarı Profesör Doktor Haluk Dursun, Yeni Mahalle Kaymakamlığı'nı ve Ankara Valiliği'ni arayarak olayla ilgili bilgi aldıktan sonra derhal bu saldırıya bir son verilmesi gerektiğini söyledi.

Dursun'un yetkililere, "Arazi devlete ait bir arası dolayısıyla böyle bir saldırı devlete yapılmış kabul edilir. Derhal buna bir son verilmeli. Gerekirse inşaat durdurulsun" dediği öğrenildi.

Daha önce de aynı firma gece yarısı Sahne arazisine iş makinalarıyla girerek, çok sayıda ağaç kesmiş, tiyatroya ait binaları tahrip etmişti.

Valilik ve belediye kararı tarafından “dokunulmayacak bölge” ilan edilen arazi hakkında yargı süreci de devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

ankara silahlı çatışma