Şirketin önlem almadığı ortaya çıktı!

Siirt'te baraj kapaklarının açılmasıyla hayatını kaybeden 6 kişinin ardından gözler Limak firmasının yetkililerine çevrildi. Aynı firmaya ait barajlarda 2011 yılında da, aynı nedenle 3 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. O olay nedeniyle yetkilileri cezalandıran mahkeme, "Siren yetmez, önlemler artırılsın" dedi. Ancak 6 kişinin ölümü, Limak Grubu'nun önlem almadığını gözler önüne serdi.

Şirketin önlem almadığı ortaya çıktı!

Siirt'te kapakların açıldığı barajda 6 yurttaşın hayatını kaybetmesi tartışılırken, barajı işleten şirketin ihmali belgesiyle ortaya çıktı.

2011 yılında, yine Limak grubunun işlettiği bir barajın kapaklarının açılmasıyla aynı aileden 3 kişi hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Olayın ardınan Siirt Barosu ve Tabip Odası şirkete dava açtı. Limak Holding'in yönetim Kurulu üyesi Sezai Bacaksız ve İşletme Müdürü Kasım Eren yargılandı ve cezalandırıldı. Mahkemenin kararı oldukça önemliydi.

Mahkeme, alandaki can ve mal güvenliği için yeterli önlemin alınmadığı gerekçesiyle iki yetkiliye 5'er yıl hapis cezası verdi.

Bilirkişinin hazırladığı raporda, güvenlik istasyonun olmadığı, siren sisteminin yeterli olmayacağı ve alanda gerekirse uyarı helikopteri bulunması gerektiği belirtildi.

Ancak aradan geçen 3 yılda bu rapordan ders çıkarılmadığı gözler önüne serildi.

ulusalkanal.com.tr