Dev maç, dev kapışma!

Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı ekipleri Real Madrid ile Bayern Münih yarı final ilk maçında kozlarını paylaşıyor. İşte Avrupa'nın dev ekiplerinin zorlu mücadelesi öncesi, iki takım hakkındaki son haberler...

Dev maç, dev kapışma!

Avrupa'nın bir numaralı kupasını toplamda 14 kez havaya kaldırmış iki takımın mücadelesi nefesleri kesmeye hazırlanıyor.

10. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu adeta bir takıntı hale getiren Real Madrid, ya da Devler Ligi'nde üst üste şampiyonluk yaşayan ilk takım olmak isteyen Bayern Münih'ten biri Lizbon'daki finalde olamayacak.

Kupa-1'de daha önce 5 kez yarı final turunda birbirlerine rakip olan iki Avrupa devinin mücadelelerinde Bayern Münih'in üstünlüğü bulunuyor. Alman ekibi; 5 eşleşmenin dördünde final bileti alırken, Real Madrid sadece 2000 yılındaki yarı final eşleşmesinden mutlu ayrılabildi. Genel toplamda ise Bayern Münih; İspanyol rakibine karşı oynadığı 20 karşılaşmanın 11'ini kazandı; 7'sini kaybetti, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Barcelona'nın başında 15 kez Real Madrid'e rakip olan Pep Guardiola; Santiago Bernabeu'da bu defa Bayern Münih teknik direktörü olarak hazır bulunacak. Katalan teknik direktör Barcelona'nın başında Real Madrid'e karşı 9 galibiyet, 2 yenilgi ve 4 beraberlik almıştı.

Bundesliga'da şampiyonluğunu bir ay önce ilan eden Bayern Münih, ligdeki 3 haftalık galibiyet özlemine Braunschweig'ı mağlup ederek son verdi. La Liga'da hafta sonunu maç yapmadan geçiren Real Madrid ise; geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Barcelona'yı yenerek Kral Kupası'nı kazanmıştı.

Karşılaşma öncesi Cristiano Ronaldo'dan gelen haberler; Real Madrid cephesini memnun etti. Hem dizindeki hem de arka adalesindeki sakatlık nedeniyle 3 haftadır takımından ayrı kalan Portekizli yıldız takımla çalışmalara başladı.

Ronaldo, Carlo Ancelotti'nin şans vermesi halinde Bayern Münih maçında forma giyebilir.

ulusalkanal.com.tr